به بهانۀ نمایشگاه عکس‏ های کیوان زند
 
در
 
آموزشگاه آزاد هنری دانه


همیشه اتفاق های خوب و بد زادگاهم  را  به خاطر فاصله مکانی و یا به خاطر ناملایمت هایی که وجود دارد از دور می بینم و بیشتر از هر چیز همیشه گفته ام که " بود یک رویداد فرهنگی و هنری از نبودش بهتر است" و اگر این اتفاق اساسی، دربرگیرنده ارزش های اخلاقی باشد چه بهتر و ارزشمند تر.

نمایشگاه کیوان زند در قائمشهر از دو منظر قابل ستایش و درخور توجه است که باید از برگزارکنندۀ آن- حسین روانبخش مدیر آموزشگاه دانه و نمایشگاه‏ گردان این مجموعه- و همچنین کسی که این فضا را مهیا می‏ کند تا به صورت رسمی و اینچنین باشکوه عکس ‏ها و آثار دیگرش مورد بازدید عموم قرار گیرد – منظور هنرمند است- تشکر و قدردانی گردد.
نخست به خاطر برنامه های مستمر آموزشگاه دانه که به تازگی ( از سال ۱۳۹۰ ) در شهرستان قائمشهر فعالیت های فرهنگی و هنری خود را آغاز نموده ، حساسیت های نگارنده را بیشتر می کند. چرا که این فعالیت ها نسبت به برخی فعالیت‏ های دیگر که در این شهر اتفاق می ‏افتد دارای تفاوت‏ هایی ‏ست. این تفاوت ‏ها نیز از آنجایی شروع می شود که این مجموعه هنری از شهری دیگر( بابل ) و با نگرشی متفاوت به قائمشهر نقل مکان می‏ کند و این بستر را تازه می بیند و روندی را آغاز می کند که تجربه‏ های آن منحصراً به خود مجموعه بر می‏ گردد.


دومین مسئله ‏ای که بسیار حائز اهمیت است دیده شدن برخی هنرمندانی است که در شهر و دیار خود به دلایلی دیده نشده ‏اند یا نخواسته ‏اند که دیده شوند و یا ... ، که این آموزشگاه در این مدت سعی کرده تا نیم نگاهی به این هنرمندان نیز داشته باشد.

به طور مثال وقتی نمایشگاه آثار " علی نوری" (هنرمند و نقاش ِ قائمشهری) در گالری هنر شهرستان بابل با همکاری آموزشگاه دانه برگزار می‏ گردد، نتیجۀ همین افکار روشن است که می ‏بایست خیلی زودتر به ایشان توجه می ‏شد. علی نوری از معدود هنرمندان پرتلاش و تاثیرگذار قائمشهر است که همچون برخی از هنرمندان به ایشان نیز کم توجهی شده. این مهم به مدیریت فرهنگی و هنری بویژه در بخش دولتی و در بعضی از موارد به بخش خصوصی بر می‏ گردد. مدیریتی که بخش اعظم فعالیت‏ های فرهنگی و هنری شهر را بدوش می‏ کشد و گاهاً اجازه نمی‏ دهد که دیگرانی نیز آنرا بر دوش خود حمل کنند.


نقطه عطف نمایشگاه علی نوری که برگزارکنندگانش به شکلی حرفه‏ ای ‏تر از گذشته به آن پرداخته ‏اند، همین نکته  است. او هنرمندی‏ ست که در شهرش کمتر مورد توجه قرار می گیرد و اگر هم فعالیتی انجام می ‏شود بر عهده خود هنرمند است. اما این بار آثار وی به صورت حرفه‏ ای در شهر دیگری به معرض نمایش در می‏ آید که شاید تلنگری باشد به مدیران فرهنگی و هنرمندان شهر که چرا تا کنون نتوانسته ‏اند آنچه شایسته آن هنرمند است، انجام دهند.


در فعالیت دیگرِ این آموزشگاه به نمایشگاهی بر می‏ خوریم از همین جنس ولی فراتر از آن. نمایشگاه آثار چند دهه از فعالیت ارزشمند و گسترده آقای کیوان زند که از بیست و ششم بهمن تا دوم اسفند ماه همراه با نشستی تخصصی در زمینه عکاسی برگزار می‏ گردد. بدون آنکه دنبال مقصری باشم از خودم می ‏پرسم که چرا تاکنون در شهر و دیارش ( بابل ) به درستی از وی یادی نشده است؟

نمایشگاه آقای زند با توجه به امکانات محدود آموزشگاه دانه در سطحی قابل قبول برگزار می گردد و جای شکرش باقی است که برخی بی آنکه درگیر تزویر ، چندرویی و همهمه های امروزی بازار مکاره هنر قرار گیرند به روند کیفی و آموزشی آن می پردازند. امیدوارم جریانی را که مجموعۀ آموزشگاه دانه شروع کرده، در سال های آتی پررنگ تر گردد و ما شاهد برنامه هایی از آنان باشیم که تاثیر فرهنگی آن در جامعه روز به روز نمایان تر گردد.

 

با مهر
جلال الدین مشمولی

۲۴ بهمن ۱۳۹۲

 

Welcome

Welcome to Hossein Ravanbakhsh's official website.This website contains a selection of Ravanbakhsh's artworks. He lives and works in Qaemshahr, Iran
 

Blog

برگزاریِ کارگاه یکروزهٔ انیمیشن
آشنایی با زمانبندی و تکنیک‌های انیمیشن | 01/14/2019

آموزشگاه آزاد هنرهای تجسمی دانه در نظر دارد در تاریخ ... بیشتر بخوانید

More Blog Entries